Waarom Plan@Wood

Milieuwinst – aansluitend op LCA-bepalingen opgenomen in bouwbesluit 2012

Milieuwinst

De garantie ten aanzien van milieuwinst wordt geborgd door het vastleggen van de producteigenschappen aan de hand van duurzaam bosbeheer en LCA berekeningen. Op basis van gegevens over houtgebruik, verduurzaming, brandvertraging en onderhoud biedt Plan@Wood verbeterde prestaties ten aanzien van milieu. Dit wordt o.a. bewezen middels een DUBOkeur waarin staat dat onze houtproducten goed scoren in vergelijking met alternatieve gevelbekledingen.


Brandveiligheid – aansluitend op CE-markering en/of bouwbesluit 2012

Brandveiligheid

De garantie ten aanzien van brandveiligheid wordt geborgd door het vastleggen van product en onderhoud specificaties in een prestatiecontract. Door middel van Single Burning Item (SBI) testen is er bewezen dat er, ook mét een coating voldaan wordt aan Euroklasse B. Hiervoor is een CE-markering beschikbaar en voldoet het aan het bouwbesluit 2012.


Kleurbehoud – aansluitend op kleurenkaart en bemonstering

Kleurbehoud

De garantie ten aanzien van kleurbehoud wordt geborgd door het vastleggen van product en onderhoud specificaties in een prestatiecontract en onderhoudsplan. Onderhoud volgens de voorschriften biedt garantie voor de kleur van de houten gevel waarbij kwaliteit, esthetiek en veiligheid behouden blijft. In het digitale systeem is de kleurregistratie geïntegreerd zodat benodigde informatie over specifieke projecten altijd beschikbaar is.


Serviceverlening – aansluitend op montagevoorschriften en SGVH projectgarantie

Dienstverlenend

De garantie ten aanzien van serviceverlening wordt geborgd door het vastleggen van product- en onderhoudsspecificaties in een prestatiecontract. Alle schakels in de keten van ontwerp, houthandel, houtbescherming, coating, montage tot onderhoud, werken samen om u een optimale oplossing bieden. De onafhankelijke SGVH staat borg voor deze contracten waardoor u als klant totaal ontzorgd wordt, in alle omstandigheden.


Natuurlijk kapitaal – aansluitend op doelstellingen binnen Platform BEE

Natuurlijk kapitaal logo

De garantie ten aanzien van natuurlijk kapitaal wordt geborgd door het vastleggen van CO2 opslag, gebruik van biobased en/of hergroeibare materialen, hergebruik en biodiversiteit. Doelstellingen worden geformuleerd op gebruik van verschillende houtsoorten en ontwikkeling van cascaderingsmogelijkheden. Daarnaast is er gelegenheid om een koppeling te maken met initiatieven voor natuurbehoud zoals REDD+.

Totaaloplossing voor houten gevelbekleding