Ontwerp

Houtbewerking

Het is mogelijk gevelbekleding horizontaal of verticaal toe te passen welke beide geschikt zijn mits het juiste profiel wordt gekozen. Door zagen en schaven is een grote variatie in afmetingen en profielen leverbaar. Door bewerking van het hout met ronde hoeken en een fijnbezaagd oppervlak is de hechting van de coating optimaal.

Houtbemonstering

Ter beoordeling van het uiterlijk van het product na afwerking is het raadzaam een proefmonster aan te vragen. De kleurenkaart van Foreco geeft een keuze van ruim 80 kleuren waar uit gekozen kan worden. Integratie met het digitale systeem zorgt voor een kleurregistratie waardoor altijd de benodigde informatie over specifieke projecten beschikbaar is.

Brandveiligheid

Het profiel, de folie en de detaillering hebben een rol in de brandveiligheid van de houten gevel. Het is daarom van groot belang dit volgens de voorschriften te monteren en te controleren.

Bij de SBI test is het hout in de specifieke toepassing van gevelbekleding getest op onder meer de hitteafgifte, de vlamuitbreiding, de afgifte van gevaarlijke stoffen en de rookontwikkeling. De proef is bedoeld om materialen te beoordelen in hun ‘end use condition’, conform EN 13823.

Totaaloplossing voor houten gevelbekleding