Coating

Met een coating wordt het hout voorzien van een beschermende laag in een gewenste kleur. Voor verbeterde hechting van de verf wordt gewerkt met fijn bezaagde materialen en een optimale profilering. Plan@Wood voldoet aan nieuwe eisen ten aanzien van brandveiligheid, zoals gesteld binnen het bouwbesluit en de CE-markering. Hierbij wordt rekening gehouden met de effecten van de coating op het brandgedrag. Deze eisen gelden zowel voor afwerking als onderhoud.

  • Woodstain biedt diverse kleurmogelijkheden voor WaxedWood in een aantal standaardkleuren en kleuren op projectbasis. De waterwerende eigenschappen van WaxedWood zorgen voor een verbeterde verfhechting en het tegengaan van vochtdoorslag. Dit zorgt voor een vermindering van het verfgebruik en vermindering van de onderhoudsbehoefte.
  • Firestain biedt kleur en bescherming voor SafeWood. Door de combinatie van kleur en bescherming is er sprake van een indicator voor de brandveiligheid. De unieke formulering van Firestain maakt het geschikt als afwerking van brandvertragend behandeld hout. Dit verfsysteem draagt bij aan het behalen en behouden van de gewenste brandveiligheidseisen. Plan@Wood voldoet hiermee aan de eisen voor brandveiligheid gedurende de gehele levensduur van een project.

Totaaloplossing voor houten gevelbekleding